Podstrona: Tytuł "Srebrnego Zwycięzcy Nauki" 2023 / Wizytówka pracownika PRz

Aktualności

Tytuł "Srebrnego Zwycięzcy Nauki" 2023

23-02-2024 r.
, red. Ewa Lipińska

Tytuł Srebrnego Zwycięzcy Nauki został przyznany dr inż. Ewie Lipińskiej za udział w I Mistrzostwach Świata w Nauce w Dubaju, które odbyły się w dniach 7-21 sierpnia 2021 r., wzięło udział 1236 uczestników z 69 krajów. Zgłoszono prace z 38 dziedzin nauki. Nagrody otrzymało 360 naukowców. Wśród jurorów znalazło się ponad 30 laureatów Nagrody Nobla.

       W klasyfikacji drużynowej według krajów: 1. miejsce - Chiny, 2. miejsce - USA, 3. miejsce - ZEA, 4. miejsce - Indie, 5. miejsce - Francja...  15 miejsce - Polska, 16 miejsce - Uzbekistan, 17 miejsce - Szwajcaria, 18 miejsce - Azerbejdżan, 19 miejsce - RPA, 20 miejsce - Armenia.

      Wyniki uzyskane przez naukowców będą prezentowane w międzynarodowych rankingach uczelni.

      Wszystkie niepublikowane prace zostaną przekazane Elsevier, Taylor i Francis, Wylie. Opublikują to, co ich zainteresuje.

https://oficyna.prz.edu.pl/otwarty-dostep/wykaz-publikacji-wedlug-roku-udostepnienia/2024/lipinska-ewa--zarys-teorii-panstwa-jako-organizacji-bezpiecznej-ekologicznie-w-badaniach-empirycznych

https://kurierrzeszowski.pl/2023/12/22/srebrny-zwyciezca-nauki-podczas-i-mistrzostw-swiata-nauki-w-dubaju-dla-dr-inz-ewy-lipinskiej/

https://nowiny24.pl/dr-inz-ewa-lipinska-z-politechniki-rzeszowskiej-z-tytulem-srebrnego-zwyciezcy-nauki/ar/c5-18191567

https://rzeszow.naszemiasto.pl/dr-inz-ewa-lipinska-z-politechniki-rzeszowskiej-z-tytulem/ar/c5-9568037

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02eMU8yLDPYJu3xaRDDqCec2NhxLdxkN4THE8njJ24bngnFqkkq4o7r6X33csMi1krl&id=100069005514364&paipv=0&eav=Afbo272rKbj2nGO38J7vVSWUNBf3CeMXx1T7qLW2W1kVq_ZOoeqiz8rrStJM-Io81hQ&_rdr

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję